Libel

In deze tijd van het jaar kun je in de buurt van plassen en sloten veel libellen tegenkomen. Vooral als de zon schijnt vliegen ze rond. Deze platbuik libel met zijn mooie grijsblauwe lijf kon ik even bewonderen, omdat hij een tijdje op een tak bleef zitten. Als ze dat niet doen zijn ze erg moeilijk op de foto te krijgen, omdat ze heel snel kunnen vliegen, tot wel 50 km per uur! Nog een aardig weetje over libellen: ze brengen het grootste deel van hun leven door in het water als larf of nimf. Voor de platbuik is dat 2 jaar! Hun mooiste fase als imago (volwassen rondvliegende libel) duurt maar een maand of 5. En ook al zijn het nogal roofzuchtige insecten, ze zijn met hun opvallende kleuren prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *