Visdiefjes

Yes! De visdiefjes zijn deze week teruggekomen uit Afrika! Eergisteren hoorde ik ze voor het eerst overvliegen. Elk voorjaar kijk ik uit naar hun terugkomst. Ik houd van hun elegante vleugelslag, hun prachtig contrasterende zwarte petjes en rode snavels en mooi gevorkte staart. Daarbij kan ik er tijden naar kijken als ze proberen een vis te vangen. Dat doen ze namelijk door even boven het water stil te hangen en vervolgens recht naar beneden te duiken, om zo een vis te pakken met hun scherpe snavel. Hun kirrende geroep naar elkaar geeft me altijd een zomers gevoel, heerlijk. Nu ze weer in hun broedgebied zijn gearriveerd, gaan de mannetjes en vrouwtjes eerst elkaar het hof maken. Dat is een uitgelezen kans om ze wat langer te observeren (en een foto van ze te maken ­čśë Het visdiefje op de foto landt op een houten kunst-pop in het water).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *