Groot hoefblad

Dit is zo’n plant die ik opeens met andere ogen ben gaan bekijken, het groot hoefblad. Ik had hem weleens eerder gezien, maar vond het maar een vreemd soort onkruid met rare pokachtige bloemen aan een vlezige knots. Tot ik opeens op een webpagina las dat deze plant bij de vroegbloeiers hoort, die in maart al begint te bloeien. Daarmee werd hij voor mij bijzonder. In maart zie je namelijk nog niet zoveel bloemen, dus elke bloeiende plant die ik kan waarnemen, maakt mij blij. En eigenlijk zijn die kleine roze bloemetjes best mooi (ik was wel vrij laat met het nemen van de foto, helaas). En laat dit groot hoefblad nou ook nog eens dicht bij mijn huis staan, aan de waterkant. Hoe mooi is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *