Slimme vogels

In onze straat vind je geregeld lege hulzen van walnoten of hazelnoten op de grond. Maar we hebben geen notenbomen in de buurt, dus dat is wel bijzonder. Soms als je het raam open hebt of buiten loopt, hoor je regelmatig vrij harde tikgeluiden. Als je dan kijkt waar dat geluid vandaan komt, zie je een kraai opvliegen, even later zie je wat naar beneden zeilen en hoor je een stevige tik. De kraaien proberen op die manier om harde noten, die ze waarschijnlijk ergens op een voedertafel hebben gevonden, open te krijgen. Door ze van grote hoogte op de grond te laten vallen, breken ze open. En als het niet in een keer lukt, rapen ze hem weer op en vliegen omhoog om hem nog eens naar beneden te gooien. Of ze laten hem op de rijbaan van de doorgaande weg vallen. Dat gaat wat sneller, want als er dan een auto overheen rijdt, is ‘ie zeker weten open :-). Slimme vogels zijn het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *