Sijsje

Nu het tuinvogeltelling weekend is, mag er wel wat meer aandacht zijn voor vogels in mijn posts (voor de derde dag op rij). Vandaag zag ik opeens langs het fietspad een sijsje in de struiken vliegen. What a striking little bird! Je kan hem ook niet missen met z’n felgele kop en zwarte petje. Het is al een hele tijd geleden dat ik ze heb gezien, dus ik werd er helemaal blij van! Ze houden van elzenproppen en we hebben bij ons in de buurt best veel elzen staan, dus je zou ze hier wel verwachten. Een aantal jaar terug kwamen ze ook bij ons in de tuin (daar is de foto van). Toen zag ik ook meer groenlingen en vinken (net als het sijsje allemaal van de vinkenfamilie). Het lijkt erop dat – in elk geval in mijn omgeving – het aantal vinkachtigen daalt. Alleen daarom is zo’n tuinvogeltelling al nuttig, om te zien met welke soorten het goed gaat en met welke minder. Om vervolgens te kijken of we daar iets aan kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *