Gehakketak

Vandaag heb ik geluisterd naar de vogels. Het begon vanmorgen al met een paar duiven die zaten te koeren in een boom naast ons huis. Even verderop in het aangeplante bosje zat een specht op een boomstam te roffelen. En in de klimroos naast ons huis was het weer een gehakketak van jewelste. Daar zit vaak een hele school mussen verstopt tussen de scherpe rozenstengels, de klimop en in de conifeer die erachter staat – lastig om verstopte musjes op de foto te krijgen trouwens, maar als je goed kijkt, zie je 3 stukjes mus ­čśë -Ze twitteren en tjilpen altijd dat het een lieve lust is. Ik vraag me dan weleens af waar dat over gaat. Het lijkt soms of ze ruzi├źn, bijv. over wie als eerste de broodkruimels op mag pikken, of over het beste, beschutte plekje in de boom. Maar misschien is het ook gewoon gezellige smalltalk. Wie zal het zeggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *