Hug

If there’s no one to hug, why not hug a tree?

Some people may find it weird or woolly to hug a tree, so what? What have you got to lose? Pick a tree with a bark of your liking: smooth like a beech or maybe rough like a Douglas-fir (my favourite). It helps if the tree is thick, so you have something to wrap your arms around. Or you can just lean against it. Most of these mighty trees have been there longer than you are… so maybe at first it feels a bit weird, but in my experience it is very comforting and brings solace. You feel literally supported and connected with here and now, where you are at this moment in time. It draws you out off your head – which is overloaded anyway these days – to your body and soul. And that my friends, is always a good thing.

Voor veel mensen misschien een raar of zweverig idee om een boom te omhelzen, maar waarom niet? Wat heb je te verliezen? Zoek een boom op met een bast die je mooi vindt, glad als een beuk, of misschien juist ruw als een eik of Douglas (mijn favoriet :-)). Als de boom maar wat dikker is, zodat je je armen er omheen kan slaan. Of leun er alleen maar tegenaan. Tegen zo’n machtige oude boom, die er al veel langer staat, dan jij er bent… Het voelt de eerste keer misschien wat vreemd, maar mijn ervaring is, dat het troostrijk is, een gevoel van steun geeft; en ook verbinding brengt met het hier en nu, de plek waar je bent. Het haalt je even uit je hoofd – dat in deze tijden sowieso al overbelast wordt – naar je lijf en hart ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *