Zwammetje – Fungi

Op omgezaagde stronken, die al wat langer geleden zijn afgezaagd, kun je vaak allerlei soorten zwammen vinden. Of ook wel op ander dood hout. Dat is altijd weer verrassend om te zien. Zoals deze, wat paarsige, geleiachtige zwam. Het zou een paarse knoopzwam kunnen zijn, maar hé, ik ben geen zwammenexpert. Vooral in vochtig weer doen zwammen het goed dus daar zijn de huidige omstandigheden ideaal voor. Best een leuk zwammetje om te zien.

On tree trunks that have laid bare for a period of time, you can find all sorts of fungi. Or on other kinds of dead wood. It’s always a surprise what you can find, like this purple jelly-like fungus. They could be purple jellydrops (?), but I am no fungi expert. Especially in humid conditions fungi can thrive, so this winter humidity is ideal for them. Anyway I quite like this one.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *