Waterhoentjes – Moorhens

In het water naast ons huis zit een paartje waterhoentjes. Het zijn kleine schuwe watervogeltjes, kleiner dan de meerkoet, en als ze op land lopen zien ze er wat onhandig uit op hun lange pootjes. Ze hebben een rood schildje boven hun snavel, maar die is in de wintertijd bijna niet zichtbaar. Ze zwemmen en scharrelen steeds om elkaar heen. Misschien hebben ze al wat nesteldrang in hun kop… Het zijn schattige beestjes om te bekijken.

English version: Next to our house in and around the water live a pair of moorhens. They are dainty & shy birds, smaller than a coot. In winter you can sadly hardly see the bright red patch above their bill. When walking through the grass on their long spindly legs they look a bit comical. Rummaging and swimming around each other, it looks as if they’ve got nesting on their mind… Anyway they are lovely little birds to watch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *