Lifesaver

Omdat onze hond regelmatig in deze posts figureert, dacht ik dat je misschien zou willen weten wie ze is. Dit is dus Dotty, een kruising tussen een Bordercollie en een Schotse collie. Ze is altijd heel nieuwsgierig, behendig en trouw aan haar familie. Ze blijft meestal vlak bij me in de buurt, behalve als een van onze kinderen zich verstopt heeft. Dan is haar drang om de familie bij elkaar te houden te groot en moeten de missende groepsleden opgezocht worden.

Bovenal is ze voor mij echt een ‘lifesaver’. Niet in de laatste plaats, omdat ze ervoor zorgt dat ik twee keer per dag met haar naar buiten moet om haar de nodige beweging te geven. Maar vooral wel, omdat ze mijn gemoedstoestand aanvoelt en daarop reageert. Daarbij accepteert de dingen gewoon zoals ze zijn. Ze kan ook vaak een lach op mijn gezicht toveren als ze een van haar komische dansjes uitvoert wanneer ze een stuk hout heeft gevonden om op de bijten. Ze zal me altijd volgen, waar ik ook heenga en wat er ook gebeurt (hoewel ze wel een kleine omweg maakt als ze geconfronteerd wordt met een grote hond, maar ze komt altijd bij me terug). En als laatste, maar zeker niet het minste: ze houdt van knuffelen :-)!

The English version: Since our dog has appeared in these posts regularly, you might want to know who she is. So this is Dotty, a cross between a Border Collie and a Rough Collie. She’s very inquisitive, agile and loyal to her family. She always stays close to me, except maybe to find one of our children who is hiding somewhere.

She is a real lifesaver, because she makes me go out into nature twice a day, to excercise her, but above all she can react on your mood and just accepts things as they are. She can put a smile on my face by performing one of her comical dances when she grabs a piece of wood. She will always follow me and never leave my side whatever happens (she may make a little detour when faced with a giant dog, but she will always return to me). And last but not least, she likes hugs and cuddles.

0 gedachten over “Lifesaver”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *