Schemering

Ik houd van de schemer. Als alles stil wordt… de wind valt weg, de natuur en de mensen komen tot rust. Details vervagen en doen er niet meer toe. Het geritsel in de bomen is zacht, maar beter hoorbaar. Een laatste vogel zoekt een rustplekje. En nu de nachtdieren aan hun rooftochten beginnen, vallen ze des te meer op.

Het is net of je lijf ook pas op de plaats wil maken, even wil stilstaan op dit speciale moment, waarin alles waar je de hele dag druk bezig mee bent geweest minder belangrijk lijkt. Tijd om je terug te trekken in de beslotenheid van je huis. Juist nu lichten de lichtjes van de huizen meer op en trekken je blik naar binnen. Een uitnodiging om de wereld de wereld te laten en je hoofd en hart rust en stilte te gunnen (en de wereld niet weer binnen te halen via internet/TV ;-)).

Best moment of the day.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *