Zondag in Durham

088 IMG_7790Die otter van gisteravond blijkt half tam te zijn. Voordat de ‘Matins’ beginnen, loop ik nog even langs de rivier en daar is hij weer. Vlak langs de kant duikt hij rustig onder, komt boven met een lekker hapje en ondanks dat er een stuk of 5 mensen naar hem/haar staan te kijken, eet hij lekker door en duikt weer verder. Erg mooi om dat van zo dichtbij te kunnen bewonderen!

De lezing vanmorgen in de kathedraal is uit Jesaja 52 en Romeinen 4, vers 18 blijft hangen. In het Engels staat er: “Against all hope, Abraham in hope believed…” Al was er geen hoop, toch bleef Abraham hopen en geloven.

En net ervoor staat in het Nederlands in vs. 16 “Maar de belofte had alles te maken met vertrouwen omdat ze een gave van God moest zijn…”

104 IMG_7808Nadat ik een mooie wandeling heb gemaakt door de bossen in de omgeving, waar ik prachtige veldjes bosanemoon heb gezien, en een hele club Puttertjes, besluit ik vanavond naar St. Oswald’s Church te gaan voor een Evensong. Maar er zijn maar 4 mensen in de kerk (waaronder ik) en de Evensong gaat niet door, het was alleen een avondgebed. Daarna loop terug langs de rivier en zodra ik weer vogels om me heen hoor, de bomen en het water zie, verdwijnen mijn teleurgestelde gevoelens al snel. Dan luister ik naar de geluiden om me heen, ruik de bloesem aan de bomen en ga helemaal op in de natuur.

063 IMG_7775In de natuur heb ik dat sterker dan in een (kerk)gebouw, hoe mooi en speciaal ook. In de natuur kom ik altijd tot rust en is alles goed zoals het is. Ik mag en kan gewoon mezelf zijn, niemand die iets van mij verwacht of mij beoordeelt. Just be…

Hoewel de specifieke geur en sfeer van zo’n oud kerkgebouw mij ook meteen een heel vertrouwd gevoel geven, maakt de natuur mij meer ontspannen.

Vandaag heb ik nog een paar gele kwikstaarten gezien, die zie je ook niet elke dag :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *