Biblebelt

Wat is dat toch, dat ik de laatste tijd zoveel lees en hoor over de ‘Biblebelt’? Blijkbaar bekt het nogal lekker, maar ik vind het zo’n domme term, ‘Biblebelt’, het klinkt als vuilnisbelt. En wat zegt het nou? Helemaal niks. Ja, er zijn een aantal dorpen dwars over Nederland verspreid liggend, waar mensen overwegend christelijk orthodox zijn, maar dat geldt lang niet voor alle plaatsen in het gebied en dan nog…. om het dan ‘Biblebelt’ te noemen. Het klinkt zo onaantrekkelijk, geen plek waar je zou willen wonen. Een belt, een riem, als een stok om mee te slaan.

Het klinkt als een gebied waar de pest heerst ofzo, net zoiets als de ‘grachtengordel’, waar je meteen jeuk van krijgt, alsof je gordelroos hebt. Ik denk, kom op, noem het plaatsje gewoon bij het naampje en laat de rest erbuiten. Ik houd niet van generalisaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *