Meer uniek dan ik

Soms lijkt het er weleens op dat niet ieder mens even uniek is.

Was Picasso, om maar iemand te noemen, meer uniek dan ik?

Doet de mening van een bekende Nederlander er meer toe, dan de mijne?

Is wat de koning doet belangrijker dan wat ik doe?

Bekende mensen of mensen die hebben ‘bewezen’ uniek te zijn, of het ‘gemaakt’ hebben in het leven, krijgen zeker meer aandacht in de media, dan jij en ik. Zeker als ze daarbij ook nog eens grof in de mond zijn of uitspraken doen, die anderen niet durven te zeggen. Maar of wat ze uiten ook meer waarde heeft, is nog maar de vraag.

Aan de andere kant, als iedereen uniek is, wordt het dan niet vreselijk vermoeiend om al die meningen en unieke uitingen te honoreren? Wordt het dan geen kakofonie van geluid van iedereen die maar wat roept? Zoals nu al veel gebeurt met al die mensen die eindeloos twitteren, appen, bloggen, vloggen en nietszeggende youtube filmpjes maken?

Toch is ieder mens het waard om gehoord te worden. Ik denk zelfs dat als we wat minder aandacht zouden besteden aan de grote monden, er onverwacht veel wijsheid valt te beluisteren in de wereld om ons heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *