Zomerzon

De zomerzon maakt het leven zorgeloos.

Genieten is gemakkelijk met een boek en een wijntje in een hangmat.

De kinderen spelen in het water, de vogels fluiten erop los, doeken wapperen aan de waslijn, lekker liggen soezen met een koele bries door je losse haren of een hoedje tegen al te felle zon, het zijn van die dingen waarmee ik intens gelukkig kan zijn.

Geen mobiel, geen e-mail, geen Facebook, geen pc, even helemaal niks, niet nadenken, gewoon alleen maar zijn.

Genieten van het hier en nu, de ruisende bomen, het water dat zachtjes klotst tegen het bootje, de zwaluwen die langs scheren, de schelle kreten van ganzen en meeuwen en af en toe het meer bescheiden kreetje van een Sterntje. Ik hoef helemaal nergens naar toe!

En als de zon gezakt is, het water nog wat na wiegelend helemaal glad wordt als een spiegel, de merel in de boomtop zijn mooiste melodieën laat horen en we met de kinderen om het brandende kacheltje zitten, voel ik me zo zielsgelukkig & overlopend van liefde. Wat een zegen! God zij dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *