Test

Dit blog is een test.

Ik vind schrijven leuk, mag graag teksten in elkaar knutselen en ik geloof dat ik er aardig goed in ben. De grote vraag is alleen: kan ik het ook volhouden? Om regelmatig te in te loggen, schrijven, bloggen.

Ik heb namelijk ook een soort haat-liefdeverhouding met internet/pc enz. Als mijn laptop uit staat, zie ik er tegenop om hem op te starten en mijn mail te openen. Omdat het altijd een reactie vraagt, op zijn minst een denkreactie. Ik vind het heel prettig om af en toe alles even uit te laten: geen telefoon, geen pc, geen mail, even niks aan m’n hoofd.

Aan de andere kant werk ik heel graag via internet. Contacten leggen, bijv. via. e-mail vind ik prettig, omdat ik het op mijn eigen tijd kan doen, er over na kan denken wat ik wil zeggen en ik makkelijk teksten schrijf. Bovendien is het duidelijk afgebakend, niet oeverloos. Hetzelfde geldt voor what’s app of sms.

Ik denk dat het er vooral mee te maken heeft, dat ik vaak gewoon even geen contact wil, maar rust en stilte om me heen. Ik merk dat die behoefte, nu ik wat ouder wordt naar mijn idee groter wordt. Al had ik het ook al toen ik begin 20 was. Het is in elk geval niet minder geworden nu ik begin 40 ben ;-). Of misschien durf ik het nu beter hardop te zeggen, dat kan ook.

Hoe dan ook, ik denk dat dit blog wel goed voor me is en ik hoop dat het me lukt om vol te houden, vooral omdat ik het leuk vind. We zullen het gaan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *